Notice: file_put_contents(): Write of 85593 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/youhubas/public_html/wp-content/themes/alone/functions.php on line 268

Notice: file_put_contents(): Write of 51086 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/youhubas/public_html/wp-content/themes/alone/functions.php on line 268

Notice: file_put_contents(): Write of 27654 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/youhubas/public_html/wp-content/themes/alone/functions.php on line 268
AntiBullying Ro - You-Hub Asociation

AntiBullying Ro

Conform Unicef, Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegii care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial). Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

Bullying reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic, care are trei caracteristici:

Intenționat – agresorul are intenția să rănească pe cineva;

Repetat – aceeași persoană este rănită mereu;

Dezechilibrul de forțe – agresorul își alege victima care este percepută ca fiind vulnerabilă, slabă și nu se poate apăra singură.

Fenomenul „bullying” este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curte, pe străzi și, din păcate, uneori și în sălile de clasă. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.

Cazurile de bullying implică cel puțin un agresor și o victimă, iar, în unele cazuri, există și martori. Putem discuta despre bullying fizic, verbal, sexual sau psihic.

Bullying-ul în cifre: Datele indică intensificarea discursului instigator la ură (DIU) față de grupuri vulnerabile din societate, mai ales în mediul online. Astfel, 73% dintre copii au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, 58% au asistat la astfel de situații de hărțuire și umilire în propria clasă, 46% în grupul de prieteni, iar 69% în mediul online. Studiu realizat de către organizația Salvați Copii Romanian, în anul 2016.

Plecând de la problema socială identificată, ne propunem să intervenim, ne dorim să organizăm și să implementăm proiecte în care să implicăm tineri, profesori, consilieri școlari și părinți deopotrivă pentru a identifica situațiile de bullying în școală și pentru a asigura o intervenție promptă și eficiență în scopul reducerii fenomenului.

De asemenea, ne propunem să realizăm conferințe, dezbateri, concursuri, sesiuni de informare, ședințe de consiliere și activității de conștientizare a fenomenului de bullying.